У п’ятницю, 24 вересня, Верховна Рада України ухвалила закон, який передбачає внесення змін до статті «Про державні нагороди України».

Йдеться про закон № 5767. Про це інформує пресслужба ВРУ на сторінці в соціальних мережах.

Мета закону – заснувати державну нагороду в галузі музичного мистецтва. В Україні почнуть вручати Державну премію імені Мирослава Скорика.

Мирослав Скорик - видатний композитор і музикознавець, Герой України, народний артист України, лауреат премії ім. Т. Г. Шевченка, кандидат мистецтвознавства, співголова Спілки композиторів України 2006—2010 років, художній керівник Київської опери (2011—2016), Національна легенда України. Внучатий небіж Соломії Крушельницької.

Скорик народився у Львові 13 липня 1938 року, а помер 1 червня 2020 року в Києві.

Мирослав Скорик - один з найяскравіших представників покоління композиторів ХХ-ХХІ ст. в Україні. Автор музики до понад 40 художніх фільмів, серед них «Тіні забутих предків». Його музика, поєднуючи в собі яскравий національний колорит і сучасну музичну техніку, увійшла до репертуару багатьох українських та зарубіжних виконавців і колективів. Використання фольклорних мотивів у поєднанні з неокласикою й авангардними рішеннями принесли М.Скорику світове визнання.

ІА "Вголос": НОВИНИ