Про це повідомляє The New Your Times.

«В Україні проживає експерт з шкідливих програм, який є свідком у справі злому серверів Демократичної партії імовірно російською групою хакерів», - йдеться в повідомленні.

Згідно інформації видання, ім'я експерта не розголошується. Однак відомо, що він працював під псевдонімом Profexer і раніше працював анонімно в Dark Web. Так, що він свідчитиме для ФБР.

Це вперше, коли з усієї маси технічних деталей, з якої формувалося розслідування злому серверів Демократичної партії, з'явився живий свідок у справі. Наголошується, що не знайдено жодних доказів того, що Profexer працював, принаймні, свідомо, на розвідувальні служби РФ.

Українська поліція відмовилася розголошувати ім'я чоловіка або інші деталі, крім того, що Profexer живе в Україні і в даний момент не заарештований. Видання також повідомляє, що Росія використовувала Україну протягом багатьох років в якості лабораторії для цілого ряду політизованих операцій, що пізніше виникали в інших країнах, включаючи електоральний злом в Сполучених Штатах. 

ІА "Вголос": НОВИНИ