Вартість продуктів, які входять до борщового набору, знову зросли. Восени овочі здорожчали ще на 5,5 %.

У жовтні середня вартість каструлі борщу (4 порції) склала 65 гривень.

Про це інформує Офіс ефективного регулювання.

Експерти зазначили, що минулого місяця найбільше злетіла ціна капусти, моркви та буряка.

Знизилася вартість картоплі – орієнтовно на 10 %. У жовтні кілограм картоплі можна було купити в середньому за 7,5 грн.

У порівнянні з 2020 роком відчутно здорожчав буряк – аж на 62 % (до 8,17 грн/кг). Ціна моркви зросла з 5,77 грн до 7,79 грн/кг (+35 %), а капусти – до 7 гривень за кілограм (+34 %).

Вартість свинини зросла на 4,5 % – до 114 грн/кг. Ціна сметани знизилася на 8 % - до 26,2 грн.

Варто відзначити, що за останній рік сильно зросла ціна на цибулю – майже на 84% і соняшникову олію – більш ніж на 50%.

Фото - Офіс ефективного регулювання.

Як писав «Вголос», вперше за роки незалежності Україна почала виробляти власні набої. Вітчизняні конструктори розробили набої для підствольного та автоматичного гранатометів.

ІА "Вголос": НОВИНИ