Російські окупанти вже цього місяця можуть застосувати проти України іранські балістичні ракети з дальністю до 700 кілометрів.

Про це заявив речник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

«Так, це нове озброєння, це нова небезпека. Навіть з точки зору кількості росіяни з ракетним озброєнням власного виробництва стикаються з проблемою», – каже Юсов.

На його думку, росіяни будуть бити по тих самих цілях, що і зараз – тобто по цивільній енергетичній інфраструктурі. Речник ГУР запевнив, що Україна готується до відбиття цієї загрози.

«Так само ми мали інформацію про Північну Корею... І щодо режиму Лукашенка в Білорусі. Є факти і підтверджена інформація про передавання танків, бронетехніки, боєзапасів для артилерії. Не лише це, часто використовуються і цивільні товари, цивільна техніка країн, які, наприклад, запровадили санкції проти Росії, товари подвійного призначення», – зазначив Юсов.

Речник ГУР повідомив, що історія з розбиранням росіянами пральних машин, щоб дістати мікросхеми для озброєння – це не жарт, а правда. Адже Росія має технологічне відставання від цивілізованого світу та у такий спосіб намагається закрити цю проблему.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ