У шкільному підручнику для 10-класників «Захист Вітчизни» інформацію про українську армію зобразили фотографіями російських військових.

Про це написав у Telegram блогер «Фашик Донецкий».

Як зазначається, у підписі до фото йшлося про сучасне екіпірування солдатів ЗСУ, й той час, як насправді на ньому були зображені солдати Збройних сил Росії у екіпіровці «ратник».

Так, за словами блогера, у одного з солдатів  АК 100-ї серії, а в другого гвинтівка російського виробництва.

У Міністерстві України звернулися до авторів за поясненнями. Вони зазначили, що підручник надрукували у 2018 році і протягом цього часу ніяких зауважень щодо його вмісту не надходило.

Так, автори пояснили, що фотографія мала на меті продемонструвати сучасні зразки військового екіпірування , яке тільки почало надходити до Збройних сил України. Крім того, автори зауважили, що солдати на фото не мають жодних розпізнавальних знаків, у зв'язку з чим вирішили використати фото для демонстрації сучасного екіпірування ЗСУ.

МОН також доручило Інституту модернізації змісту освіти звернутися до представників ЗСУ для того, щоб отримати експертну оцінку відображення екіпірування та зброї українських солдатів.

Читайте більше новин Вголосу:

ІА "Вголос": НОВИНИ