Україна отримала від Німеччини перші три зенітні самохідні установки Gepard. Разом з цим передали ще декілька тисяч боєприпасів до них.

Про це розповів міністр оборони Олексій Резніков в ефірі телемарафону, пише РБК-Україна.

За його словами, це лише частина зеніток, яку Німеччина має намір надати Україні. Всього українські військові повинні отримати 15 німецьких Gepard.

«Сьогодні офіційно зайшли три перші Gepard. Це протизенітні ракетні комплекси, до яких нам передані декілька десятків тисяч набоїв. Відповідно ми очікуємо 15 Gepard. Три вже сьогодні заїхали в Україну, і вони вже в розпорядженні Збройних сил», - сказав Резніков.

Резніков також додав, що зараз Міністерство оборони проводить переговори з партнерами для надання сучасних танків, зокрема Leopard та Abrams.

«Скоріше всього ми розпочнемо з однієї з дружніх країн, в якої є танки Leopard і готова нам їх передати. Спочатку наш план отримати декілька десятків танків, на яких ми будемо проводити навчання наших танкових екіпажів, скоріше всього у країнах Балтії... Ми зараз ведемо перемовини не тільки про Leopard, а також намагаємося переконати наших партнерів, що це можуть бути й інші танки, наприклад Abrams», - додав міністр.

Вголос сьогодні писав, що Польща планує передати Україні танки PT-91 Twardy.

ІА "Вголос": НОВИНИ