20 червня ще один гвинтокрил Н225 прилетів з Франції і поповнив авіапарк у Ніжині в рамках договору між МВС та компанією Airbus.

Про це повідомляється на сайті МВС України.

«В нас чергове свято, чергове отримання Н225 в рамках контракту. Це ще один зразок сучасного транспортного засобу, який буде виконувати завдання в Системі авіаційної безпеки МВС. Пілотування з Франції до України цього гелікоптера виконували наші пілоти. Це був тривалий переліт 2,5 тисяч кілометрів, суттєвий виклик і гарна перевірка навичок нашого екіпажу», - зазначив заступник міністра внутрішніх справ Сергій Гончаров.

Сергій Гончаров наголосив, що цей рік також відзначитися поставкою ще одного Н225. Крім того, два нові гелікоптери Н125 буде передано льотному коледжу у Кременчуці, який вже увійшов до системи МВС.

«Це буде значно якісніший рівень підготовки. У кожного випускника буде не менше 170 годин льотної підготовки»,- наголосив заступник міністра.

Також командир Ніжинського авіаційного загону Іван Коробка зазначив, що до кінця року будуть готові до польотів мінімум вісім авіаційних екіпажів.

«На сьогоднішній день у якості командирів екіпажів Н225 підготовлено шість командирів. Два командира екіпажу пройшли підготовку та навчання у Франції. А зараз на базі авіаційного загону ми готуємо других пілотів. Вони вже вивчили всі теоретичні питання і зараз вже приступають до практичних відпрацювань. В подальшому підготовка спеціалістів буде проходити швидше - ми набираємо додаткових інструкторів»,- зазначив Іван Коробка.

Нагадаємо, що на Київщині пройшли показові випробування вітчизняного гелікоптера АК1-3.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ