У п'ятницю, 3 липня, Верховна Рада України ухвалила за основу і в цілому законопроєкт №3734, який дозволяє абітурієнтам з окупованих областей Донбасу та анексованого Криму вступати до українських вищих навчальних закладів в межах квот без складання зовнішнього незалежного оцінювання. Львівська нардепка від “Голосу”, член «Української галицької партії» Наталія Піпа підтримала цей законопроект.

Про це вона написала у своєму «Фейсбуці».

«Крим та Донбас - це Україна! Діти з ТОТ (тимчасово окупованих територій) - це українські діти. Проукраїнська політика - це інтегрувати дітей з ТОТ в українську державу!» - написала Піпа.

У коментарях до допису в мережі українці розкритикували депутатку за таке рішення, наголосивши, що воно є несправедливим для більшості українських вступників і попахує «рускім міром». Крім того, виборці нагадали, що чи не найбільш активно цей законопроект лобіювала партія ОПЗЖ.

Цікаво, що розкритикували Піпу навіть у її рідній "Українській галицькій партії". Співзасновник партії Богдан Панкевич заявив, що це рішення є вкрай шкідливим. Відтак інші користувачі поцікавились, чи виженуть тепер Піпу з цієї політичної сили.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ