В уряді ФРН у відповідь на черговий заклик посла України Андрія Мельника надати Києву оборонну зброю заявили, що Німеччина вже допомагає Україні у військовій галузі й своєї політики не змінюватиме.

Про це повідомляє Укрінформ.

«Незалежно від нашої обмежувальної політики щодо експортного контролю, фактом є те, що ми надаємо Україні багатосторонню підтримку, зокрема й у військовій галузі», - наголосила речниця МЗС ФРН Андреа Зассе.

У цьому зв'язку вона згадала спорудження військового госпіталю в Україні, постачання медичного обладнання та санітарних матеріалів, а також лікування поранених українських військовослужбовців, зокрема й у шпиталях Бундесверу.

Водночас речниця федерального уряду Крістіане Гоффманн повторила позицію офіційного Берліна, що конфлікт навколо України має бути врегульований виключно політичними засобами, а не військовими.

«Німеччина, безумовно, підтримує територіальну цілісність і суверенітет України», - наголосила вона.

Речниця німецького уряду також нагадала, що українська проблематика цього тижня активно обговорюється. У цьому зв'язку вона згадала сьогоднішні переговори між Росією і США у Женеві, зустріч у середу Ради НАТО-Росія та обговорення у четвер європейської безпеки в межах ОБСЄ.

Нагадаємо, як писав «Вголос», депутат від правлячої німецької Соціал-демократичної партії Міхаель Рот, голова парламентського комітету із закордонних справ, відкинув ймовірність перемовин між Заходом та державою-агресором щодо майбутнього України в НАТО.

Проте, за словами парламентаря, Європа не готова категорично відкидати усі пропозиції Кремля.

ІА "Вголос": НОВИНИ