Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про старт роботи Державної інспекції архітектури та містобудування (ДІАМ). Державна архітектурно-будівельна інспекція (ДАБІ) офіційно припиняє виконувати свої повноваження, 100% співробітників органу буде звільнено. Про це повідомив Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

Відповідну інформацію оприлюднили на офіційному урядовому порталі.

"Цей день має увійти в історію як такий, що розпочав нову епоху в галузі містобудування. Епоху без корупції, без перешкод для бізнесу, без незаконних забудов. З електронними послугами, прозорими регулюваннями та доброчесними працівниками. ДІАМ — це не заміна ДАБІ, а повноцінний новий орган, з відмінною структурою, повноваженнями, а головне – принципами роботи" - говорить Чернишов.

Профільний міністр окремо зауважив, що в новій структурі немає місця працівниками вже колишньої архітектурної інспекції. 

"Відсьогодні ДАБІ більше не існує, жоден співробітник цього органу не буде працевлаштованим у новостворену ДІАМ", — зазначив Олексій Чернишов.

Зауважимо, що в ЄС серед українських реформ найуспішнішою назвали реформу децентралізації та утворення територіальних громад. 

ІА "Вголос": НОВИНИ