В’язня Кремля Олега Приходька засудили до 5 років колонії суворого режиму.

Про це на своїй сторінці у «Фейсбуці» написав Голова Всеукраїнського об'єднання «Свобода» Олег Тягнибок.

«Свободівець за ґратами вже 1,5 роки. Сьогодні в Ростові відбувся суд. Хотіли дати 11 років ув‘язнення. У результаті суд визначив 5 і штраф — 110 тисяч рублів.

Адвокати вже готують апеляцію.

І найважливіше. Оскільки Олег отримав вирок, він може бути внесеним у списки на обмін (Московія, на відміну від України, обмінює тільки засуджених). Тому вимагаємо негайної реакції влади України!

Нагадую, Олег Приходько — корінний кримчанин. До окупації Криму очолював Сакську міську організацію ВО «Свобода». Після вторгнення московитів не зміг залишити півострів через стан здоров’я рідних. У жовтні 2019 року московські спецслужби разом із представниками місцевої окупаційної «адмінстрації» викрали та ув’язнили побратима. Тільки за те, що був свободівцем, тримав вдома свободівський прапор, портрети Бандери й Шухевича. У квітні 2020 року Олега вивезли на територію РФ — до Ростовського СІЗО №1, де помістили в одиночну камеру «смертників». Сьогодні у побратима значні проблеми зі здоров’ям. Майже зник слух, послабився зір, загострилися хронічні недуги. Кремль звинувачує Олега у «тероризмі», обґрунтовуючи звинувачення статтями про Бандеру із Вікіпедії», - зауважив Тягнибок.

ІА "Вголос": НОВИНИ