Нещодавно незаконно проголошений очільник захопленого Криму Сергій Аксьонов з’явився на обкладинці словацького журналу Extra Plus.

Автор опублікованого матеріалу визнав законність анексії українського півострова та назвав Аксьонова легітимним політиком.

«Він відмовлявся клястися у вірності Україні та вважав її несправедливо відокремленою частиною Росії. Аксьонов нічого не змінив у своєму ставленні навіть через роки, і в 2014 році він відмовився служити Україні. Після референдуму в Криму депутати одноголосно обрали його прем'єр-міністром Автономної Республіки Крим. Не дивно, тому що він харизматичний, рішучий, знає свою мету, здійснює нагляд над політичним і медійним маркетингом, він відповідає на питання журналістів з легкістю і розумним гумором», – сказано в статті.

В інтерв'ю Аксьонов розповів про «державний переворот в Україні». «Україну виганяють ззовні після державного перевороту в 2014 році. Його лідерська політика визначається далеко за межами берегів Дніпра. Ця політика спрямована не тільки проти Росії і завдає шкоди не тільки самій Україні та її братньому українському народу, а й Європі. По суті, це антиєвропейська політика, яку вони визначають у Вашингтоні», – висловився він.

«Без втручання порядних людей, тобто російських солдатів, український режим у Криму пішов би за тим же сценарієм, який пізніше використали на Донбасі. Київські політики навіть не приховували цього», – видав Аксьонов.

«Глава» Криму запевнив, що на окупований півострів нібито приїжджає багато громадян України – до 7 мільйонів на рік. При цьому, він поскаржився нібито на тиск із боку Києва.

«Насправді, найбільші проблеми були викликані не європейськими санкціями, а блокадою з боку України. Досить згадати, що в 2014 році більше 80 відсотків води і електроенергії було поставлено з території України. Київ використовував цю залежність як зброю, спрямовану проти жителів півострова», – вибухнув Аксьонов.

Також «глава» Криму в дусі російської пропаганди розповів про «любов» кримчан до президента РФ Володимира Путіна: «Соціологічні питання стабільно показують дуже високий, майже стовідсотковий рівень довіри президенту. Наш регіон входить до п'ятірки лідерів у цьому плані».

Як писав «Вголос», Аксьонова знову обрано підконтрольним Росії головою Криму.

ІА "Вголос": НОВИНИ