Про це заявив заступник очільника Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Олександр Хуг, повідомляє прес-центр ОБСЄ у своєму аккаунті в Twitter.

Він зазначив, що строни конфлікту на сході України повинні виконувати свої зобов'язання та розміновувати території Донбасу, а також прибирати з дороги снаряди, які не вибухнули.

«Загрози реальні і неминучі. Члени місії підтвердили, що протягом 24 - 30 квітня в наслідок підриву мін та боєприпасів постраждали 10 цивільних осіб, з них четверо – загинули», - наголосив Хуг. 

 

Загалом, з початку 2016 року Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала 154 випадки жертв серед цивільного населення на Донбасі, які загинули чи отримали поранення через міни або боєприпаси, що не вибухнули, серед них троє членів місії. Про це йдеться у звіті місії.

Після інциденту зі смертельним наслідком, що стався 23 квітня біля Пришиба, діяльність СММ у Донецькій і Луганській областях залишається обмеженою. Унаслідок цього спроможність Місії вести спостереження знизилась.  

У місії також зазначили, що спостерігачі продовжують фіксувати ведення бойових дій уздовж лінії зіткнення, щодня реєструючи сотні вибухів. «СММ постійно відзначає наявність озброєння, розміщеного з порушенням ліній відведення», - йдеться у звіті.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ