Тільки за вчора місія ОБСЄ зафіксувала 100 випадків порушення режиму вогню в зоні ООС. З них у Донецькій області ворог порушив 94 рази, у Луганській – шість.

Про це повідомляється у щоденному звіті, опублікованому Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ в Україні (СММ) 9 вересня 2021 року.

ОБСЄ здійснювала моніторинг на ділянках розведення сил і засобів у районах Станиці Луганської, Золотого та Петрівського. І зафіксувала порушення режиму припинення вогню на ділянках в районах Петрівського та Золотого і біля них.

Зокрема, у Донецькій області ОБСЄ зафіксувала 94 порушення режиму припинення вогню, в тому числі 6 вибухів (1 розрив та 5 вибухів невизначеного походження). Більшість порушень режиму припинення вогню сталася в районах на північ від населеного пункту Широкине, на ділянці розведення в районі населеного пункту Петрівське та поблизу неї.

Водночас напередодні, 8 вересня 2021 року, у цьому ж районі місія ОБСЄ зафіксувала одну тисячу 90 (1 090) порушень режиму припинення вогню.

Окрім того, у Луганській області місія зафіксувала 6 порушень режиму припинення вогню, зокрема 4 вибухи невизначеного походження. Всі порушення режиму припинення вогню сталися на північ та захід від ділянки розведення в районі населеного пункту Золоте. А 8 вересня тут зафіксували зафіксовано 476 порушень режиму припинення вогню.

звіт ОБСЄ

Після засідання Тристоронньої контактної групи 22 липня 2020 року, де було досягнуто домовленість про заходи з посилення режиму припинення вогню, починаючи з 00:01 27 липня 2020 року і до кінця звітного періоду місія ОБСЄ зафіксувала щонайменше 55 935 порушень режиму припинення вогню в Донецькій і Луганській областях (зокрема 15 664 вибухи, 10 849 невизначених боєприпасів у польоті, 270 спалахів дульного полум’я, 223 освітлювальні ракети, а також принаймні 28 929 черг і пострілів).

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», російські найманці обстріляли оперативників СБУ на Луганщині.

Фото зі сторінки ОБСЄ у соцмережі. 

ІА "Вголос": НОВИНИ