Вагітна жінка під час бомбардування пологовго будинку у Маріуполі не вижила. Ії ненароджену дитину теж не вдалося врятувати.

Про загибель жінки повідомила у фейсбуці журналістка «Голосу Америки» Ася Доліна, пише «Радіо Свобода». 

«Перша вагітна дівчина з відео- та фоторепортажів з місця бомбардування дитячої лікарні №3 у Маріуполі (пологовий будинок), та, яку виносили на ношах, не вижила. І дитина її ненароджена не вижила», – повідомила журналістка.

Цю інформацію підтвердив фотограф Євген Малолєтка, який зробив фотографію з дівчиною, а також видання Associated Press, що посилається на місцевого хірурга Тимура Маріна.

За даними АР, після обстрілу пологового будинку вагітну жінку доправили до іншої лікарні. Марін розповів, що вибухом їй розтрощило таз і відірвало стегно. Лікарі провели кесарів розтин, але дитина «не подавала ознак життя». Після цього лікарі протягом пів години намагалися реанімувати жінку, але і її врятувати не вдалося.

Нагадаємо, у Маріуполі під час нальоту російської авіації знищено пологовий будинок у центрі міста, лікарню, дитяче і терапевтичне відділення.

Про це голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко повідомив у Фейсбуці.

«Щойно російський пілот, який, напевно, не цурається називати себе людиною, знову натиснув на гачок, точно знаючи, куди поцілить бомба. Росіяни! Ви не лише перетнули межу неприпустимих стосунків між державами та народами. Ви перетнули межу людяності. Припиніть називати себе людьми!», - заявив Кириленко.

Додамо, згодом Міністр закордонних справ росії Сергій Лавров підтвердив, що бомбардування лікарні та пологового будинку в Маріуполі було свідомим та цілеспрямованим рішенням армії рф.

Про це він заявив на пресконференції у Анталії, після переговорів з очільником українського МЗС Дмитром Кулебою, передає «Європейська правда»

Лавров підкреслив, що вважає цей пологовий будинок військовою ціллю.

 

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ