Андрій Єрмак заявив, що мав дуже коротку розмову з Василем Бурбою – ексначальником Головного управління розвідки Міноборони. За словами глави ОП, Бурба намагався отримати від нього відповіді на якісь питання.

Про це повідомляє видання «РБК-Україна».

Як зазначено, Єрмак заявив Бурбі, що не має права відповідати на ті запитання. До того ж, глава ОП запевнив, що не отримував жодних команд або вказівок від президента Володимира Зеленського.

За словами Єрмака, Зеленський особисто веде все, пов'язане з розвідувальними органами. Глава ОП наголосив: якщо президент вважає за потрібне, то запрошує його бути присутнім на якихось зустрічах.

Водночас жодних доручень з приводу Бурби Зеленський не давав. Відповідно жодних вказівок ексочільнику ГУР Єрмак не міг сказати.

Глава ОП також наголосив, що особисто не обговорював з Бурбою режим припинення вогню на Донбасі. Ба більше! Ексглава ГУР не входив до переліку тих людей, які безпосередньо брали участь у цьому процесі. 

Андрій Єрмак також наголосив, що хоче зберегти власну нервову систему, тому не дивиться ефіри, гостем яких є Бурба. Глава ОП наголосив: він не хоче давати оцінку ексочільнику ГУР.

За словами Єрмака, багато світла на це вже пролив президент Зеленський під час свого пресмарафону з нагоди екватору каденції.

«Те, як вів і поводиться пан Бурба, як поводяться люди, які, мабуть, хотіли залишатися в тих кріслах, в яких вони були. Я вважаю, що це неправильно», – заявив Єрмак.

Єрмак зазначив, що операції з розвідки завжди є великою відповідальністю. Вони, як правило, пов'язані з життям людей. Є жорсткі регламенти, усе документується та оформляється. У форматі розмови двох людей це просто не може бути.

Моменти деяких операцій Зеленський розсекретив сам. Зокрема, мовиться про порятунок людей з Афганістану.

Єрмак також зауважив, що не розуміє, навіщо ексочільник ГУР МО Бурба розповідає речі, які є державною таємницею або не відповідають дійсності. Це – абсолютно неправильна позиція.

Нагадаємо, як писав «Вголос», під час пресмарафону у п'ятницю, 26 листопада, президент Зеленський заявив, що планував звільнити Бурбу після свого приходу на посаду у 2019 році. Він також назвав ексочільника ГУР «аферистом».

ІА "Вголос": НОВИНИ