У вівторок, 23 лютого, Вищий антикорупційний суд України прийняв рішення про накладення арешту на частину магістрального нафтопродуктопроводу “Самара - Західний напрямок”.

Про це інформує Служба безпеки України на своїй офіційній сторінці у Facebook.

Деталі

Повідомляється, що ВАКС ухвалив таке рішення на основі доказів, які зібрали СБУ, НАБУ, САП та ОГП в рамках розслідування у справі про вибуття з державної власності нафтопродуктопроводу. Під арешт потрапило все майно об’єкта, яке знаходиться на території України: інфраструктура, будівлі та споруди.

ВАКС прийняв рішення про арешт нафтопродуктопроводу «Самара-Західний напрямок»

Передбачається, що Національне агентство з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) отримає це майно від комерційної структури.

З метою збереження усього об’єкту нафтопродуктопроводу СБУ спільно з НАБУ здійснюють комплекс заходів з його передавання під контроль державного АТ «Укртранснафта».

ВАКС прийняв рішення про арешт нафтопродуктопроводу «Самара-Західний напрямок»

Передісторія

Слід нагадати, що раніше службовці ТОВ “ПрикарпатЗахідТранс” незаконним способом заволоділи державним майном на суму понад 200 млн грн на підставі свідомо сфальсифікованих документів.

Так вилучення нафтопродуктопроводу із власності держави загрожує функціонуванню об’єктів важливого господарського значення.

Наразі відбувається досудове розслідування, з’ясовуються імена винних осіб.

ВАКС прийняв рішення про арешт нафтопродуктопроводу «Самара-Західний напрямок»

Читайте більше новин за посиланням:

ІА "Вголос": НОВИНИ