Учора, 19 липня, Львівщина отримала 64 300 доз вакцин «Модерна».  Щеплювати новою вакциною розпочнуть  21 липня.

Про це повідомив на брифінгу директор департаменту охорони здоров'я  Львівської облдержадміністрації Орест Чемерис.

Посадовець зазначив, що  53 мобільні бригади, які проводитимуть щеплення цією вакциною, уже пройшли навчання, решта – проходитимуть.

«На Львівщині в достатній кількості є всі чотири види вакцин, рекомендовані МОЗ України . Починаючи від завтра, 21 липня, будемо вакцинувати «Модерною», - додав Орест Чемерис.

Очільник департаменту також нагадав, що 21 липня Міністерство охорони здоров’я розпочинає п’ятий етап вакцинації від COVID-19, під час якого щеплення можуть отримати всі бажаючі віком від 18 років. Реєструватись в додатку «Дія» попередньо не потрібно.

«Вся етапність знімається і відповідно кожен, хто хоче провакцинуватись, може  звернутися в центри вакцинації. На кожному з пунктів буде лише один вид вакцини, тому кожен може зробити щеплення тим видом вакцини, яким бажає» , - підсумував Орест Чемерис

Марія Озірковська, заступниця директора Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб зазначила, що  вакцину «Модерна» Україні надав Дитячий фонд ООН за підтримки глобальної мережі COVAX.

«Ця вакцина зроблена на ідентичній платформі до вакцини «Рfizer», вона мРНК-генномодифікована і її рівень імунного захисту складає близько 98 %. Щеплення проводять двічі з інтервалом у 28 днів», - додала Марія Озірковська.

Станом на 20 липня на Львівщині підтверджено 20 випадків захворювання на коронавірус, госпіталізовано 13 осіб, 142 пацієнти знаходяться в стаціонарах, 17 – у відділеннях реанімації, 5 - на апараті ШВЛ. Щодоби за медичною допомогою звертаються 15-18 осіб.

Провакциновано в області - 260 тис. осіб, близько 95 тис. отримали дві дози вакцини, працює 171 пункт щеплення.

ІА "Вголос": НОВИНИ