Кандидат біологічних наук та вірусолог Тарас Перетятко розповів про недоліки британської вакцини проти COVID-19.

Про це він заявив у коментарі для ІА «Вголос».

«Якщо ми говоримо саме про вакцину, яка зараз вже є в Англії, то швидше за все, це не остаточний її варіант. Якщо ж говорити про інші вакцини, які зараз розробляють інші держави, то я думаю, що з часом світ отримає більш прийнятні препарати щодо забезпечення холодового ланцюга. Я маю на увазі транспортування, бо ця вакцина складно транспортується і тут необхідно дотримуватись усіх норм», - пояснив Тарас Перетятко

«Крім того, зараз у світі розробляється близько 30-ти вакцин і добряча половина із них перебувають на останній стадії впровадження. Тому найближчими місяцями з’являться й інші варіанти. А у даному випадку спрацювало правило «чим швидше – тим краще», тому саме англійському медикаменту приділяють стільки уваги», - додав вчений.

«Ми також знаємо, що й американці розробляють свою вакцину і вони вже більше уваги звертають на логістику і постачання препарату», - підсумував він.

Читайте більш детальну інформацію у статті: «Вакцина від коронавірусу: скільки коштуватиме, як захищатиме і коли буде в Україні?»

ІА "Вголос": НОВИНИ