Високий рівень охоплення вакцинацією дорослих знижує захворюваність на COVID-19 практично до нуля. Тож наразі вакцинувати дітей немає потреби.

Про це сказав голова Національної групи експертів із питань імунопрофілактики Федір Лапій, додавши, що на засідання групи 31 травня виносилося це питання, але фахівці поки не бачать у цьому необхідності, повідомляє Укрінформ.

«На сьогодні відповіді на запитання, чи є обґрунтованою вакцинація дітей, немає. Хоча Ізраїль, США дозволили використовувати вакцину Comirnaty для дітей від 12 років, але це не означає, що діти мають бути включені в обов’язкову програму вакцинації», – зазначив Лапій.

За його словами, досвід інших країн засвідчив, що при досягненні високого рівня охоплення вакцинацією дорослих захворюваність на COVID-19 знижується практично до нуля.

Нагадаємо, що сьогодні, 8 червня, Львівщина отримає нову партію препарату проти COVID-19 виробництва компанії AstraZeneca. Вакцина призначена для введення другої дози особам, які вже зробили одне щеплення.

Читайте також на сайті ІА Вголос:

 

ІА "Вголос": НОВИНИ