Варшавський медичний університет оштрафують на щонайменше 250 тисяч злотих за те, що в ньому без черги були вакциновані від коронавірусу низка відомих людей Польщі.

Про це інформує ресурс TVN.24.

Відповідну заяву про накладення штрафу на навчальний заклад зробив Міністр охорони здоров’я Польщі Адам Недзєльський. Він зазначив, що в університеті навмисно порушили правила «Національної програми вакцинації».

За його словами, особи з «нульової» групи, які отримали укол, були зареєстровані як «немедичний персонал», що працює в закладі.

У виші здійснили перевірку, під час якої не знайшли жодних матеріалів, які би підтверджували раніше оголошену версію про те, що щеплення знаменитостей відбувалося в рамках рекламної кампанії.

Наразі на щеплення у Варшавському медуніверситеті очікують 10 000 людей. У зв'язку з цим випадком, деякі з них будуть вакциновані пізніше, ніж планувалося.

Нагадаємо, що 27 грудня 2020 року в Польщі, як і в низці інших країн ЄС, стартувала кампанія з масової вакцинації населення від коронавірусу. Насамперед щеплення мали отримати медичні працівники.

Читайте більше новин на нашому сайті:

ІА "Вголос": НОВИНИ