Фахівці розповіли, які продукти зовсім не є дієтичними.

Про це пише "Домашнє вогнище".

Дієтичними продуктами вважаються ті, які мають низьку калорійність і жирність. Про це говорять лікарі.

Список псевдодієтичних продуктів:

  1. Мюслі. Злакові пластівці, сухофрукти і горіхи — здавалося б, що тут може бути небезпечно для фігури і тим більше здоров'я? На жаль, всього склянку готових мюслі містить близько 500 калорій і 30 грам жирів, а також досить багато цукру. Цей сніданок, особливо за рахунок цукру, вже давно не вважається корисним. Дієтологи рекомендують замінити його на геркулес з додаванням свіжих ягід і фруктів. При цьому мед додавати не варто - він сильно впливає на інсулінорезистентність і ніяк не корисний для схуднення.
  2. Кукурудзяні пластівці. Цей продукт, на якому зазвичай зображують струнких дівчат, не має нічого спільного з по-справжньому дієтичними продуктами: по калорійності і змісту цукру вони не поступаються великому шматку торта. Бережіть здоров'я і не вірте маркетологам.
  3. Йогурт. Для багатьох є сюрпризом те, що класичний грецький йогурт також небезпечний для фігури, як і «йогуртові напої» з барвниками та підсолоджувачами. Для того щоб зробити цей продукт продається в нього сиплють не менше цукру. Дієтологи рекомендують купувати кисломолочні продукти без додавання цукру, що корисно не тільки для фігури, але і шкірі, зубах, здоров'ю в цілому.
  4. Цільнозернові продукти. Безперечно, цільні зерна — справжній скарб для нашого організму. У них багато вітамінів групи В і харчових волокон, які необхідні нашому кишечнику. Але є одна небезпека: найчастіше виробники називають цільнозерновими ті продукти, які складаються з очищених насіння. Вони довше зберігаються, зручніше в обробці і... так-Так, набагато менш корисні для нас. Вибирайте уважно!
  5. Сухофрукти. Це дійсно відмінний продукт для тих, хто піклується про своє здоров'я, контролює рівень цукру і вага — але тільки при одній умові. Якщо ці сухофрукти ви приготували самі і придбали у перевіреного виробника. На жаль, в більшості випадків сухофрукти, куплені в магазинах і на ринках, тільки прикидаються корисними: для більш приємного смаку виробники додають до них сахарозу, а для яскравого кольору — сірку. Зрозуміло, ці добавки точно не допоможуть вам схуднути.
  6. Хлібці і галети з повітряного рису. Спроба замінити звичний хліб рисовими галетами — дуже погана ідея. По‑перше, глікемічний індекс рису куди вище, ніж у хліба, а, по‑друге, середня калорійність таких галет — 430 калорій. Забагато для тих, хто всерйоз хоче скинути вагу, правда?
  7. Сир. Корисний і смачний, але тільки за однієї умови: ви з'їдаєте в день не більше 200 грам. Справа в тому, що навіть знежирений сир містить не менше 17% білка (а це більше, ніж наприклад, в яловичині). Крім того, тварини жири, що входять до складу цього продукту, утруднюють роботу печінки — тому краще їжте його потроху і не кожен день.

ІА "Вголос": НОВИНИ