Обвинувальний акт щодо керівника одного із незаконних збройних формувань самопроголошеної «ДНР» Ігоря Безлера скерували до суду.

Його обвинувачують в жорстокому поводженні з цивільним населенням та умисних вбивствах. Про це інформує Українська правда з посиланням на Офіс генпрокурора та СБУ.

Слідство встановило, що влітку 2014 року Безлер очолив угрупування бойовиків у Горлівці. Він викрав, катував та згодом убив місцевого підприємця.

Згодом окупант організував викрадення рядового з патрульної служби міліції особливого призначення. Чоловіка катували та вбили за наказом Безлера.

За вчинені злочини бойовику загрожує 8-15 років позбавлення волі або ж довічне ув’язнення.

Що відомо про Безлера

Екскомандир окупаційних військ Росії на Донбасі мав прізвисько «Бєс». Громадянин Росії жив у Горлівці та працював на військову розвідку РФ. Він брав участь у проросійських акціях під час окупації Криму та командував загонами бойовиків на Донбасі.

Як писав «Вголос», Росія провела агітаційну кампанію з вакцинації препаратом «Sputnik V» на тимчасово окупованих територіях України. Насправді країна-агресорка використовуватиме не цей препарат, а двійник – «Sputnik Light».

ІА "Вголос": НОВИНИ