Жорстоке вбивство сталось 29 березня минулого року на орендованій квартирі у Львові.

Як пише «Захід.нет», Київський міський центр судово-психіатричної експертизи спростував попередні висновки львівських експертів про неосудність 20-річного Нестора Литвинчука.

Відомо, він в березні 2021-го року вбив свою 19-річну дівчину Дарью Косенок, студентку Львівського університету ім. Івана Франка.

Варто зазначити, що батьки вбитої Дарьї домоглись проведення незалежної судово-психіатричної експертизи, яку зробив Київський міський центр судово-психіатричної експертизи щодо Нестора Литвинчука.

Столичні експерти зазначили, що підозрюваний лише симулює психічну хворобу, щоб уникнути покарання за вбивство. Вони стверджують, що на момент скоєння злочину в нього не було ознак психічної хвороби і зараз він теж здоровий і не потребує примусового лікування.

«За своїм психічним станом у період часу, до якого належить правопорушення, в скоєнні якого Литвинчук Н.О. обвинувачується (29.03.2021), він міг усвідомлювати свої дії та керувати ними. У теперішній час у Литвинчука Н.О. не виявлено ознак будь-якого психічного розладу. У теперішній час у Литвинчука Н.О. виявлено ознаки симуляції. За своїм психічним станом у теперішній час Литвинчук Н.О. може усвідомлювати свої дії та керувати ними», – сказано у висновку київських психіатрів.

Таким чином, батьки дівчини будуть наполягати, щоб Литвинчука перевели з психлікарні у СІЗО і довели справу до вироку.

Як раніше писав «Вголос», дівчину вбили 29 березня минулого року. Юнак винайняв квартиру на вулиці Личаківській, 36, та запросив туди дівчину. Зранку її виявили мертвою. На тілі зафіксували дев’ять ножових поранень в серце, груди та легені.

Загибла із Дніпропетровської області, а підозрюваний – із Житомира. Вони зустрічалися з осені 2019 року, познайомилися в соціальній мережі. Вперше зустрілися у Львові.

Косенок навчалася у Львівському національному університеті ім. І. Франка на філологічному факультеті. Батьки знали про їхні стосунки. Дівчина розповідала, що Нестор займається криптовалютою та проводить курси. Батька насторожило те, що офіційно хлопець ніде не працює, «розкидається грошима» та постійно змінює місце проживання.

Згодом юнак почав занадто контролювати дівчину та проявляти агресію. Вона вирішила розірвати стосунки, однак хлопець почав її переслідувати та погрожувати, що накладе на себе руки.

Зловмисник втік у Східницю та переховувався в хостелі. Саме там його і затримали поліцейські. У вбивстві він зізнався.

Як відомо, на страшний злочин хлопець пішов через ревнощі. 

Варто зауважити, що пара зустрічалася 2 роки.

ІА "Вголос": НОВИНИ