У Празі затримали підозрюваного у вбивстві 9-річної українки Валерії у Німеччині.

Про це повідомляє Spiegel з посиланням на поліцію.

Зазначається, що це 36-річний громадянин Молдови. Раніше він перебував у розшуку за німецьким та європейським ордерами на арешт. Наразі його взяли під варту в Чехії та мають негайно доставити до Німеччини. Більше інформації в поліції не надали.

Раніше німецькі ЗМІ писали, що правоохоронці розглядають причетність до злочину двох чоловіків: колишнього хлопця її матері, а також її переслідувача.

Проте згодом один із двох чоловіків, українець Геннадій, надав журналістам алібі. Він заявив, що лікувався в стоматолога в Туреччині, коли дівчинка зникла. За його словами, він вилетів до Стамбула 31 травня, тобто за 3 дні до зникнення дівчинки, а в Німеччину повернувся лише 12 червня, коли тіло дитини знайшла поліція. Як доказ він показав рахунок за лікування на суму 5110 доларів і штампи в паспорті.

Уранці 3 червня в німецькому місті Дебельн у федеральній землі Саксонія дорогою до школи зникла 9-річна дівчинка Валерія. Востаннє її бачили того дня близько 06:50 за місцевим часом. Вона йшла до школи та мала сісти в міський автобус, яким щодня їздила на навчання. 

Її сім’я звернулася в поліцію із заявою про зникнення лише у другій половині дня після того, як вона вчасно не повернулася зі школи. Своєю чергою вчителі завчасно не повідомили батьків про те, що Валерія не прийшла на заняття.

Через понад тиждень пошуків у лісі неподалік міста Дебельн знайшли тіло дитини. Його виявили приблизно за три кілометри від будинку сім’ї Валерії. Згодом німецька поліція підтвердила, що тіло належить Валерії. У поліції розслідують убивство.

Німецькі ЗМІ писали, що правоохоронці розглядають причетність до злочину двох чоловіків: колишнього хлопця її матері, а також її переслідувача.

ІА "Вголос": НОВИНИ