Військовий експерт Олег Жданов розповів, яким чином можна ліквідувати Володимира Путіна.

Про це він розказав у коментарі для ІА «Вголос».

«Вбити Путіна – це не проблема. Питання полягає лише у тому, наскільки ліквідація Путіна буде необхідною. Наприклад, якщо взяти до уваги історію Російської імперії, то ми побачимо, що там «палацовий переворот» є мало не повсякденною справою. Там постійно мінялися монархи шляхом заколотів та переворотів. Сьогодні ми можемо проводити будь-які аналогії із монархами тому, що Володимир Путін майже створив собі таку структуру правління Російською Федерацією. Тому вбити його чи то отруєнням, чи просто застрелити, абсолютно реально.

До речі, останній приклад – це Андропов. У нього стріляла донька Брежнєва у самому Кремлі біля його ж кабінету генерального секретаря, то про що тут можна говорити?», - сказав Олег Жданов.

«Для того, аби вбити президента РФ, навіть не обов’язково бути наближеним до нього, достатньо просто мати можливість входу в Кремль без обшуку. Зараз Путін дуже боїться власної смерті. Підтвердженням цього можуть бути різні моменти. Наприклад, він усюди їздить із своєю броньованою автівкою Aurus. Вся «начинка» там від фірм Chrysler та Mercedes, але кузов виготовляли на якомусь умовному «урал-вагон-заводі». І наскільки нам відомі характеристики машини, вона може витримати постріл із гранатомета впритул. Саме такі моменти наштовхують нас на думку, що Путін дуже боїться власної фізичної ліквідації.

Зробити подібне може будь-яка людина, до прикладу, із державної охорони. Це люди, які ходять біля нього зі зброєю. Другий варіант – це найближче оточення. Вони можуть допомогти пронести вогнепальну зброю, отруту чи щось подібне.

Ще є варіант з лікарнею. Путін досить часто хворіє і постійно лікується, тому смерть може прийти і через ліки. Способів ліквідації є дуже багато. Пригадайте державний комітет з надзвичайного стану, який просто ізолював Горбачова і намагався захопити владу. Їм банально не вистачило духу його ліквідувати. Зараз ходять чутки, що вже немає Путіна-монарха, якого ми собі уявляємо, а є «колективний путін». Це вузьке коло людей, які колегіально приймають рішення. Тому можливо все», - підсумував він.

Більше читайте тут: Чи можливо ліквідувати Путіна?

ІА "Вголос": НОВИНИ