Голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру Генеральна прокуратура оголосила нову підозру. Тепер його підозрюють не в замовленні вбивства, а в замовленні побиття Катерини Гандзюк.

Про це повідомив проект розслідувань Слідство.Інфо.

Тепер ідеться про статтю 121 ч. 2 Кримінального кодексу — замовленні побиття. Це передбачає позбавлення волі від 7 до 10 років. Раніше Мангера обвинувачували в організації вбивства й умисному вбивстві, що передбачало позбавлення волі від 10 до 15 років або довічне ув’язнення.

Раніше, 24 квітня, суд відмовив захисту ще одного фігуранта справи Ігоря Павловського, підозрюваного в організації вбивства Катерини Гандзюк, у клопотанні про зміну запобіжного заходу і залишив його під вартою.

Як повідомлялося, підозрюваним у нападі на херсонську активістку Катерину Гандзюк змінили підозру. Вони уклали угоди про визнання винуватості та дали повні свідчення.

17 квітня стало відомо, що прокуратура змінила підозру ще одному фігуранту справи Гандзюк — екс-помічнику нардепа Ігорю Павловському. Замість організації вбивства його звинуватили у замовчуванні (частина 1 статті 396 Кримінального кодексу). Ця стаття також передбачає «пом’якшення» покарання.

Крім того, Генпрокуратура змінила обвинувачення Сергію Торбіну, В’ячеславу Вишневському, Віктору Горбунову, Володимиру Васяновичу та Микиті Грабчуку, яких раніше підозрювала в умисному вбивстві. За новою підозрою їх обвинувачують в умисному нанесенні тяжких тілесних ушкоджень: 4 квітня вони визнали свою вину й подали заяви про визнання провини.

Незмінною залишається підозра лише одному фігуранту справи — Олексієві Левіну.

ІА "Вголос": НОВИНИ