Сторони дійшли висновку, що апельсин є ідеальним засобом проти цих недуг, пише "Добрий лікар".

Як виявилось, апельсин є рекордсменом за вмістом кальцію серед цитрусових: у 100 грамах цього фрукту   його міститься 30-40 міліграмів (молоко містить 119 міліграмів кальцію). Лимонна кислота, яка також міститься в апельсині, покращує абсорбцію кальцію в кишечнику. Апельсини також містять магній і фосфор, вітамін C, необхідний фактор росту і зміцнення кісток, зубів і хрящів.  Тож апельсини рекомендовані в разі остеопорозу, рахіту і в будь-яких випадках, коли необхідне підвищене постачання організму мінеральними солями.

При подагрі "лікування" апельсинами (як і лимонами) ефективне для розчинення і виведення сечової кислоти, що накопичується в суглобах. Камені в нирках також можуть бути розчинені, принаймні частково, завдяки споживанню апельсинів.

Разом з тим, вітамін C має антиканцерогенну дію, як і фітохімічні елементи, що містяться в апельсинах та інших цитрусових. Дослідження ірландських і нідерландських вчених довели, що споживання принаймні одного апельсина або іншого цитрусового фрукта щодня запобігає розвитку раку.

-

ІА "Вголос": НОВИНИ