Про це повідомляє видання N+1 з посиланням на Національний інститут зору США, пише «nv.ua».

Під час двох досліджень вчені спробували оцінити, як дієта впливає на ймовірність розвитку дегенеративних хвороб сітківки у літньому віці. Продуктом цих спостережень став особливий набір антиоксидантів і мінералів, який, як показала перевірка на іншій групі добровольців, уповільнював руйнування нервової тканини сітківки. Під час другого дослідження медики спробували поліпшити цю суміш, додавши до неї омега-3 жирні кислоти.

Далі протягом шести років дослідники стежили за змінами у стані очей і мозку у команди з майже 5000 добровольців, які вживали поліпшену суміш і страждали від початкових фаз руйнування сітківки або перебували у групі ризику.

З'ясувалося, що омега-3 кислоти не лише не захищали нейрони сітківки від смерті й старіння, але і не чинили сприятливої дії на мозок добровольців й не перешкоджали зниженню гостроти розуму і пам'яті. Більш того, два популярні засоби для захисту очей - рослинні пігменти лютеїн і зеаксантин - виявилися марними для захисту очей і мозку.

ІА "Вголос": НОВИНИ