Відповідні дослідження свідчать, що присутність цього овоча в раціоні сприяє зниженню показника смертності на 13 %, передає Добрий лікар.

Водночас, йдеться про профілактику важких хвороб серця та інсульту, деталізували дослідники. 

Експерти проаналізували дані 16 тисяч осіб віком понад 23 роки. Відтак їм вдалось виявили зв’язок між зниженням смертності й частим споживання гострого перцю. Науковці припускають, що причиною такого позитивного ефекту є TRP-канал – основні рецептори до гострих сполук на зразок капсаїцину (компонент чилі).

А капсаїцин відіграє важливу роль у клітинних і молекулярних механізмах, мова про запобігання розвитку ожиріння, вплив на кровопостачання. Також капсаїцин має антимікробні властивості, впливає на мікрофлору кишківника, в якому міститься найбільша кількість клітин імунної системи.

ІА "Вголос": НОВИНИ