Як повідомляє The Daily Mail, дослідження науковців показали, що чоловіки, які часто вживають чіпси також на 37% частіше хворіють на рак простати ніж ті, хто їсть їх раз на місяць.

Вчені встановили, що вся проблема чіпсів у кип'яченій соняшниковій олії, яка міститься у чіпсах. Вона стимулює розвиток ракових клітин в організмі людини, а також провокує їх появу.

Тож лікарі не радять їсти будь-яку смажену їжу частіше, ніж раз на тиждень. Особливо це стосується чоловіків у віці від 50 років, які входять до групи ризику появи раку простати.

«У нашому дослідженні ми встановили прямий зв'язок між розвитком раку простати і смаженою їжею. Перш за все, ми розглядали вплив таких харчів на організм чоловіків, які дуже часто вживають смажене. Однак з результатів видно, що їсти таке не варто частіше ніж раз на тиждень», - каже доктор Джанет Стенфорд.

Джерело: ТСН http://tsn.ua/zdorovya/lasuvannya-chipsami-chastishe-nizh-raz-na-tizhden-viklikaye-rak-prostati-282802.html

ІА "Вголос": НОВИНИ