Відповідний висновок зробили за підсумками дослідження американські вчені з університету Бригама Янга, передає ГоГетНьюс.

У більшості людей думка про поїдання комах викликає неприємні асоціації і навіть нудоту. Складно уявити, щоб людина, наприклад, під час перегляду футбольного матчу, вирішив поласувати перед телевізором цвіркунами.

Однак, на думку американських дослідників, такого не відбувається лише тому, що у людини, спрацьовує фактор страху, а насправді нічого жахливого в поїданні комах немає, якщо їх правильно приготувати.

Фред Бассет, поїдаючи цвіркунів в шоколадному соусі або з майонезом, зазначив їстівні якості цієї комахи. Однак до ентомологічних делікатесів в сучасному світі як і раніше ставляться з недовірою.

Вчені ж рекомендують не їсти комах цілком, вони радять додавати в їжу, наприклад, порошок із цвіркунів. Експерти відзначають, що при цьому кількість білка, який отримає людина, можна буде порівняти з кількістю білка, що містяться в м'ясі яловичини.

Є й інший плюс від поїдання комах - цвіркуни значно дешевші за інші джерела білка. Наприклад, для отримання кілограма білка з яловичини, корова повинна з'їсти 25 кілограмів корму, в той час як комахи дадуть таку ж кількість протеїну, з'ївши всього 2 кілограми корму.

У ході дослідження вченими також було встановлено, що м'ясо цвіркунів багате не тільки білком, а й залізом, а також вітаміном В.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ