Про це свідчать результати найбільшого досі дослідження впливу горіхів на здоров’я людини, пише Time.

Дослідники відстежували споживання горіхів та смерті серед 76 464 жінок та 42 498 чоловіків. Їх питали про споживання горіхів: у тому числі, скільки мигдалю, кеш’ю, фундука, кедрових горіхів, фісташок, грецьких горіхів та інших горішків вони їли.

Ті, хто регулярно вживав горіхи, менш ймовірно могли померти від різних хвороб, найбільше – раку, серцевих недуг та хвороб органів дихання.

Серед тих, хто їв горіхи 4 роки поспіль 7 чи більше разів на тиждень, рівень смертності був на 20% нижчий, аніж серед тих, хто їх не їв.

Споживачі горішків також були стрункішими, більш фізично активними та не-курцями.

Раніше вчені вже доказували користь горіхів для здоров’я, але це масштабне дослідження ще раз підтвердило цю інформацію.

Джерело: Українська правда

ІА "Вголос": НОВИНИ