Відповідне дослідження опубліковане в журналі Scientific Reports.
Діоксид титану, на думку вчених, може бути канцерогеном, тобто провокувати розвиток раку. До своїх висновків фахівці прийшли в ході експериментів з щурами. У гризунів, яким протягом 100 діб давали воду з E171, на 40 відсотків частіше розвивалися передракові захворювання травної системи.
З'єднання E171 є одним з основних продуктів титанової промисловості. У їжі він, як правило, використовується в якості відбілювача. Найбільш часто його можна зустріти в солодощах, печиві і жувальній гумці, а також зубних пастах і сонцезахисних кремах.
Автори утрималися від висновків, чи поширюється загроза на людей, проте не виключили цього. З цієї причини влада Франції прийняли рішення про проведення широкомасштабного розслідування, присвяченого безпеці та доцільності використання в харчовій промисловості E171.
ІА "Вголос": НОВИНИ