Такий висновок зробили хіміки-дослідники з Ексетерського та Брайтонського університетів, – пише ТСН.

Дослідники запевняють, що вони зробили значний прорив у боротьбі зі старінням і знайшли спосіб омолоджувати неактивні клітини, що старіють. Однією з причин, через яку людина стає сприйнятливішою до захворювань, є те, що тканини накопичують старіючі клітини. Тобто вони є живими, але не ростуть і не функціонують на повну. Подолати цю проблему допоможуть хімічні сполуки, що містяться у червоному вині, чорному шоколаді, червоному винограді та чорниці.

Професорка молекулярної генетики університету Ексетер Лорна Гарріс запевняє, що нові результати досліджень дозволяють припустити, що за допомогою цих продуктів можна не лише лікувати старі клітини, а й відновлювати їх та повертати деякі функції молодих. А доктор Ева Латорре, яка є науковим співробітником університету та проводила досліди, була здивована ступенем та швидкістю змін у клітинах настільки, що навіть назвала це «справжньою магією».

Вчені сподіваються, що цей прорив дасть поштовх для розвитку терапії, завдяки якій люди з віком ставатимуть лише кращими і молодшими, а про вікові проблеми можна буде забути назавжди.


«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ