Сергій Білоус зі Старосамбірщини загинув 20 серпня 2014-го року під час боїв в околицях Луганська. Сьогодні, 24 серпня 2021 року, на урочистостях з нагоди 30 річниці Незалежності, його вдова отримала орден «Золота зірка» свого чоловіка з рук президента Володимира Зеленського.

Зеленський зачитав рішення про присвоєння Сергію Білоусу найвищої відзнако держави напередодні військового параду до Дня Незалежності. 

"За особисту мужність та героїзм у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, присвоєно звання Героя України з удостоєнням ордену «Золота зірка» Білоусу Сергію Степановичу, солдату. Посмертно", - повідомив голова держави.

Символічно, що Сергій Білоус народився з Україною в один день. 24 серпня - його День Народження, то ж відзначення загиблого героя саме сьогодні має подвійне значення.

Звання "Геро́й України" — державна нагорода України, найвищий ступінь відзнаки в Україні, що надається громадянам України за здійснення визначного геройського вчинку або видатного трудового досягнення. Героєві України вручається орден «Золота Зірка» за здійснення визначного геройського вчинку або орден Держави — за надзвичайні трудові досягнення.

Що відомо про загиблого Героя

Як свідчить «Книга пам'яті Загиблих», Сергій Білоус народився 24 серпня 1974-го року  у селі Микове на Волині. Був одружений, і разом з жінкою виховував трьох дітей. Проживав Сергій Білоус у селі Скелівка на Старосамбірщині. До того, як навесні 2014-го року він пішов добровольцем до військкомату, Сергій Білоус багато років працював в Локомотивному депо-1 Львівської залізниці (ТЧ-1 Львів-Захід) на посаді помічник машиніста тепловоза.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ