Трьох ведмежат, які весело бавляться у снігу, зафіксували фотопастки, встановлені у Національному природному парку «Сколівські Бескиди».

Про це «Вголосу» повідомив директор парку Василь Приндак

За якого словами, останні 20 років кількість ведмедів у парку тримається на одній і тій відмітці. Цього року в Карпатах народилося кілька ведмежат. Але трійнята - це рідкість. 

«Ведмідь має свою територію, якої тримається. Наші ведмеді постійно тут живуть», - каже він. 

Як пояснив «Вголосу» старший науковий співробітник Інституту екології Карпат Андрій-Тарас Башта, те, що ведмеді ще не сплять, попри те, що вже прийшла сніжна зима, - нормально. Минулого року в такий час фотопастки так само фіксували ведмежат, які залюбки бавилися у снігу.

ведмеді
Ведмежатка залюбки бавляться у снігу

Так само не дивним є і факт народження кількох дитинчат у ведмедиці.

«Таке трапляється рідко, але трапляється. Я бачив таке минулого року та ще років сім-вісім тому. Це залежить від того, як вона харчується. Очевидно, попередній рік був багатим на їжу і вона достатньо набрала жиру на зиму, то ж успішно змогла народити та вигодувати дитинчат. Також їй нічого не загрожувало. Адже інколи приходять чужі ведмеді-самці та вбивають малюків. А зараз все було нормально і вона змогла зберегти дитинчат», - каже він.

ведмеді
Ведмеді в Карпатах готуються до сплячки

За словами зоолога, напередодні свята св. Миколая ведмеді все одно заляжуть спати.

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», минулого тижня фотопастки у парку зафіксували зграю вовків. Окрім того, тут бачили лося.  

Фото зі сторінки Національного парку «Сколівські Бескиди». 

ІА "Вголос": НОВИНИ