Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш зустрінеться з президентом України Володимиром Зеленським та президентом Туреччини Реджепом Тайїпом Ердоганом у Львові в четвер, 18 серпня.

Про це заявив на брифінгу у вівторок, 16 серпня, представник генерального секретаря ООН Стефан Дюжаррік.

«Генеральний секретар відвідає Львів у четвер на запрошення президента України Володимира Зеленського для участі у тристоронній зустрічі, у якій також візьме участь президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган», – сказав він.

Як повідомляється, наступного дня, 19 серпня, Гутерреш відвідає Одесу.

«Метою візиту на запрошення президента України Володимира Зеленського є обговорення експорту продовольства з України», – сказав він, відповідаючи на запитання щодо цілей візиту. Без сумніву, питання про Запорізьку АЕС та місію щодо встановлення фактів будуть також порушені», – додав Дюжаррік.

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган під час візиту в Україну обговорюватиме кроки для припинення війни Росії проти України «дипломатичним шляхом», пише турецька державна агенція Anadolu Agency

«Під час зустрічі обговорюватимуться кроки, які можуть бути здійснені для припинення українсько-російської війни дипломатичним шляхом, за рахунок активізації діяльності механізму, створеного для експорту українського зерна на світові ринки».

Як писав «Вголос», у Володимира Зеленського розповіли, який крок може спричинити бунт у росії.

Також ми повідомляли, що українські воїни показали, як знищували три російські бронемашини та десятки окупантів.

ІА "Вголос": НОВИНИ