Комендантську годину у Великодню ніч на Львівщині скасовано аби священники малих громад, які обслуговують кілька населених пунктів, встигли провести літургії у всіх селах.

Про це сьогодні, 22 квітня, повідомив заступник начальника Львівської обласної військової адміністрації Іван Собко.

Він зазначив, що у Львові мешканці можуть обирати до якої церкви йти на літургію і куди нести освячувати паски. А ось мешканці сіл вибору не мають. Понад те, одному священнику, який обслуговує кілька сіл, доводиться складати графік богослужінь.

«Священнослужитель має по три-чотири церкви і повинен належно відправити службу та освятити паски. Задля безпеки та аби уникнути хаосу, було прийнято рішення скасувати комендантську годину на одну ніч», - каже Іван Собко.

Водночас він закликав не забувати, що в Україні триває війна і що ворог погрожує збільшити обстріли саме під час свят. Тому, як тільки зазвучить попередження про повітряну тривогу, не варто нею нехтувати.  

За словами в.о. директора департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради, директор департаменту «Адміністрація міського голови» Львівської міської ради Євгена Бойка, попри скасування комендантській години, змін у графіку Великодних богослужінь у храмах Львова не буде.

Посвятити великодній кошик можна буде у суботу та у неділю.

Ігумен монастиря св. Іоана Золотоустого отець Кипріян пояснив, що всі графіки Великодніх богослужінь були сформовані ще до Вербної неділі. Тому зараз ніхто його змінювати не буде.

«Ніч є більш сприятливою для ворога. Парафіян, які прийшли на богослужіння вдень, ми зможемо краще захистити, аніж вночі. Тому ми закликаємо парафіян приходити до церкви вдень», - каже він.

Він також нагадав, що більшість церков ведуть онлайн-трансляції. І паска, освячена таким чином, не буде менш освяченою.

 Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», у Львові скасували традиційні нічні Великодні богослужіння. А вірян просять слухати літургію онлайн. Також на одну, Великодну ніч, комендантську годину у Львівській області скасовано.

ІА "Вголос": НОВИНИ