Жертвами сильних дощів і повені на заході України стали двоє людей – загинули 57-річний житель Івано-Франківської області і 11-річна дитина із Закарпаття.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко, повідомляє прес-служба ДСНС.

Протягом останнього тижня на території Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської, Рівненської, Тернопільської, Хмельницької та Чернівецької областей за оперативними даними частково були підтоплені близько 2 тис. будинків, понад 7300 домогосподарств, 8800 га сільгоспугідь у 162 населених пунктах, розмито близько 100 км покриття автомобільних доріг, знеструмлено 197 і порушено газопостачання 2 населених пунктів.

«Найскладніша ситуація відзначалася в Івано-Франківській і Закарпатській областях, де в 94 населених пунктах було підтоплено понад 1800 житлових будинків і 6700 дворів, 8500 га сільгоспугідь і пасовищ, пошкоджено 14 км берегоукріплень та більше 950 будівель і споруд», – повідомив перший заступник голови ДСНС Олег Мельчуцький.

За повідомленням Укргідрометцентру, 27-28 травня на ділянці Західного Бугу Кам'янка-Бузька-Литовеж очікується подальше підвищення рівня води на 0,1-0,3 м над поточними рівнями, з подальшим затопленням заплав і сільгоспугідь.

До 27 травня включно в результаті продовження підвищення рівнів води на річках басейну Західного Бугу (Львівська, Волинська обл.) і Прип'яті (Волинська, Рівненська обл.) очікується подальше затоплення заплав і сільськогосподарських угідь.

Як писав «Вголос», на Закарпатті підрахували суму збитків, завданих руйнівним паводком.

ІА "Вголос": НОВИНИ