У Мінкульті закликають українців бути відповідальними, дотримуватись дистанції та уникати скупчень людей під час Великодніх та травневих свят.

Про це йдеться у зверненні Міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка, опублікованому ним в телеграмі.

«В умовах послаблення карантинних обмежень в Києві з початку місяця це означає, що з’являється можливість і відвідати церкву, і прогулятися, і провести час із рідними. Задля безпеки здоров’я учасників, релігійні заходи будуть проходити за умови дотримання 4 метрів дистанції площі будівлі або території (якщо захід на відкритому повітрі) або наповненості залів до 50 відсотків у кожному окремому залі. Також богослужіння транслюватимуться онлайн. Особисто я долучусь до служби молитвою вдома», - написав міністр.
Окрім цього, Ткаченко додав, що в регіонах, які не належать до «червоної зони» є можливість використати травневі свята, щоб відвідати заклади культури, які були закриті на час «червоної зони».
«Згадайте про людей, які працюють у сфері креативних індустрій. Давайте їх спільно підтримаємо. Сходимо в кіно, на виставку, в музей або театр. Одночасно ми отримаємо і нові емоції та враження від мистецьких заходів і допоможемо сфері культури втриматись на плаву під час пандемії», - зазначив він.
Втім, міністр закликав бути обережними та наголосив, що нехтуючи елементарними правилами безпеки, ми ризикуємо знову повернутися до збільшення кількості хворих та локдауну.

Раніше Вголос повідомляв:

ІА "Вголос": НОВИНИ