«Протест проти незаконних перевізників» — так водії таксі з Варшави назвали свою сьогоднішню акцію. Про це у четвер, 18 жовтня, пише польська газета Dziennik.

Сьогодні близько 1,5 тис. варшавських таксистів о 12:00 вирушили з Північного кладовища в напрямку Урсинова. До них пообіцяли приєднатися водії таксі й з інших міст — Вроцлаву, Лодзі, Ольштину та Познані.

«На жаль, в поліції заявили, що така поїздка — загроза дорожньому руху, тому ми вирішили не вдаватися до допомоги правоохоронців. Заборонb не було, але виникли певні труднощі, за які ми просимо вибачення у жителів і гостей Варшави. Ми хотіли уникнути проблем», — виправдовуються учасники акції.

Корки в польській столиці зараз — просто велетенські. Однак організатори акції запевняють, що правила дорожнього руху не порушують.

«Ми зупиняємося на кожному перехресті, поступаємося пріоритетам тощо. У результаті, перетинання колони перехрестя займає вдесятеро більше часу, ніж за допомогою поліції», — пояснюють профспілки таксистів.

«Ми протестували проти незаконних перевізників упродовж багатьох років. Ці люди грабують нас щодня. Вони не платять податки, за дороги, медичні послуги, школи, дитячі садки. Але користуються всіма вигодами», — пояснюють організатори протесту.

Також сьогодні у Варшаві протестують фермери, котрі невдоволені діями уряду. Вони пікетують будівлю Кабінету Міністрів Метеуша Моравецього.

ІА "Вголос": НОВИНИ