Матеріали провадження у справі Віктора Медведчука та Тараса Козака відкриті для сторони захисту.

Відсьогодні з матеріалами справи зможе ознайомитися Віктор Медведчук. Щодо Козака, то він надалі перебуває у розшуку, хоча основні слідчі дії стосовно нього також завершені.

Про це повідомила Генеральний прокурор Ірина Венедіктова.

Вона зазначає, що після ознайомлення з усім доказовим масивом, напрацьованим прокурорами і слідчими, справа піде до суду.

Додає, що готова до звинувачення в переслідуванні опозиції та інформаційної атаки, що  перешкоджатиме їхній роботі. Та попри це, двоє народних депутатів, які присягалися на вірність України, обґрунтовано підозрюються у зраді Батьківщини та наданні допомоги агресору в один з найтяжчих часів.

;feature=emb_title

«Незалежності нашої держави виповнюється 30 років. Сьогодні ми можемо з впевненістю казати, що відповідальність перед законом в Україні більше не залежить від мандатів чи статусу, медіаімперій чи статків  – правоохоронна система на ділі руйнує касту недоторканих», - розповідає Генеральний прокурор.

Віктор Медведчук та Тарас Козак звинувачуються в незаконному видобутку нафти та газу на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим, які відповідно до Конституції України є власністю українського народу.

Вони ж здійснювали збір інформації щодо місць дислокації військових формувань України та їх бойової підготовки, надавали сприяння в залученні громадян України до реалізації заходів на шкоду Україні для дестабілізації суспільно-політичної ситуації в державі.

Крім цього, керівництво Генеральної прокуратури обіцяє здійснювати процесуальні дії у низці інших кримінальних проваджень щодо злочинів на шкоду суверенітету, територіальній цілісності, обороноздатності та економічній безпеці України, до яких можуть бути причетні як колишні, так і нинішні народні депутати України. 

ІА "Вголос": НОВИНИ