Наприкінці жовтня правоохоронці затримали на кордоні 40-річного мешканця Волинської області, який разом із молодою жінкою намагався виїхати у Польщу.  

Рівненська обласна прокуратура обвинуватила чоловіка у тому, що він завербував 25-річну жінку виїхати за кордон, щоб займатися незаконно проституцією.  Чоловікові інкримінують вербування, переміщення людини з метою експлуатації, з використанням уразливого стану потерпілої, а також зберігання дитячої порнографії без мети збуту (ч. 1 ст. 149, ч. 1 ст. 301-1 КК України). Про це повідомила прес-служба Рівненської обласної прокуратури.

Слідство встановило, що чоловік з січня цього року займався вербуванням 25-річної рівнянки, яка перебувала у скрутному матеріальному становищі. Переконував жінку, що не мала роботи і доходів, погодитись на виїзд до Республіки Польща для надання послуг сексуального характеру за грошову винагороду. Зі свого боку «джентльмен» гарантував потерпілій безоплатне переміщення до сусідньої країни, гідні умови проживання, харчування, дотримання прав та інтересів, а також високу зарплату.

Довго вагаючись, жінка  таки погодилася на умови «роботодавця» і 21 жовтня чоловік повіз її до Польщі. На кордоні їх і затримали. До того ж у ноутбуці волинянина виявили відеозаписи та фотографії з дитячою порнографією.

Досудове розслідування проводили слідчі СУ ГУНП в Рівненській області.

Санкція статей передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

ІА "Вголос": НОВИНИ