Верховна Рада затвердила календарний план проведення шостої сесії. Документом передбачено розпочати її 7 вересня, а завершити - 21 січня наступного року.

Рішення ухвалено голосами 340 депутатів.

Тож, літні канікули триватимуть аж до вересня. Одначе ще напередодні у керівництві парламенту зазначали, що буде урочисте засідання Ради 24 серпня, у 30-у річницю Незалежності України, а також не виключені позачергові сесії.

На час проведення шостої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання календарним планом відводяться для:

пленарних засідань Верховної Ради України — 10 тижнів; роботи в комітетах, комісіях, депутатських фракціях (депутатських групах) — 6 тижнів; роботи народних депутатів України з виборцями — 4 тижні; проведення “години запитань до уряду” у Верховній Раді України — 10 годин.

Календарним планом проведення шостої сесії ВР враховано графік проведення чергових сесій Парламентської асамблеї Ради Європи з 27 вересня по 1 жовтня 2021 року та з 24 по 28 січня 2022 року, святкові та неробочі дні, а також дні релігійних свят, передбачені статтею 73 Кодексу законів про працю України.

Так, пропонується до Нового року крайній пленарний тиждень провести з 14 по 17 грудня, а після нього - вже 11-14 січня та 18-21 січня 2022 року. Тобто, нардепи хочуть приблизно місяць відпочинку від пленарних засідань на новорічно-різдвяні свята.

ІА "Вголос": НОВИНИ