Верховна Рада на засіданні у вівторок направить до Конституційного Суду пакет президентських законопроектів для отримання висновку, які передбачають внесення змін до Конституції.

Про це повідомив перший заступник керівника фракції партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко, передає «Укрінформ».

Відомо, що є питання про включення до порядку денного та направлення на висновок Конституційного Суду низки законопроектів, зокрема, щодо скасування адвокатської монополії, закріплення повноважень Президента України утворювати незалежні регуляторні органи, Національне антикорупційне бюро України, призначати на посади та звільняти з посад Директора Національного антикорупційного бюро України і Директора Державного бюро розслідувань, щодо законодавчої ініціативи народу, щодо уповноважених Верховної Ради України, щодо зменшення конституційного складу Верховної Ради України та закріплення пропорційної виборчої системи, щодо додаткових підстав дострокового припинення повноважень народного депутата України та щодо консультативних, дорадчих та інших допоміжних органів Верховної Ради України.

Також, за словами Корнієнка, основним на засіданні 3 вересня буде законопроект 7203 щодо зняття депутатської недоторканності, який був рекомендований до ухвалення профільним комітетом. Політик висловив сподівання, що цей законопроект набере максимальні 424 голоси народних депутатів.

«Цей тиждень дуже влаштований просто. 4, 5 та 6 (вересня, - ред.) буде робота в комітетах та фракціях. Відповідно, завтра буде пленарне засідання, почнемо ми з прийняття присяги п'ятьма депутатами від фракції »Слуга народу« та одним депутом від фракції Опозиційна платформа — за життя», які ще не прийняли присягу і відповідно далі будемо працювати", - розповів Олександр Корнієнко.

Нагадаємо, що Зеленський наказав розробити План оборони.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ