Верховна Рада продовжила на три місяці термін діяльності Тимчасової слідчої комісії для проведення розслідування інформації щодо нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів.

Про це повідомляє «Українська правда».

Таке рішення у четвер підтримали 290 народних депутатів. На засіданні також взяли до відома попередній звіт Тимчасової слідчої комісії про діяльність за перші три місяці роботи.

Члени ТСК заявили, що за три місяці не вдалося опрацювати всю наявну інформацію про напади на активістів, проте діяльність комісії стала каталізатором для розслідування більше 15 нападів.

Комісія пояснила, що не перетягує на себе функції слідства, але, за словами нардепа Олени Сотник, робота ТСК полягає в тому, щоб «змусити правоохоронців робити свою роботу».

Крім того, Юрій Луценко заявив, що слідство встановило та повідомило про підозри ймовірному посереднику між організатором і замовником вбивства екс-помічнику нардепа Паламарчука, Ігорю Павловському, організатору Олексію Левіну, замовнику Владиславу Мангеру та ймовірним виконавцям злочину.

Нагадаємо, що активістам, котрі ініціювали створення спільноти “Хто замовив Катю Гандзюк?”, постійно надходять погрози.

Напередодні батько Гандзюк заявив, що Мангер впливає на суд і залякує свідків.

ІА "Вголос": НОВИНИ