Про це повідомляє канал «112» 

За це рішення проголосували 277 народних депутатів. Цікаво, що законопроект представив голова підкомітету комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Лев Підлісецький (фракція «Самопомочі»), водночас уся фракція (окрім Підлісецького і Зубача) голосувала проти цього закону – як і фракція «Батьківщини».

«Це абсолютно інша філософія, коли є продавець, який пропонує споживачу найкращу ціну, найкращі умови і сервіс, можливо, комплексний сервіс. Постачальник, який запропонує ціну на газ, на електроенергію і найкращі умови обслуговування. Ми маємо прагнути, щоб наші споживачі мали вибір, не були рабами енергоринку, а повноправними суб’єктами», - сказав Підлісецький.

Після даної доповіді була спроба оголосити голосування в цілому, проте деякі політсили, зокрема «Батьківщина», виступили проти і наполягали на обговоренні кожної відхиленої правки та можливості поставити на підтвердження враховані правки.

Перший заступник голови комітету ВР з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Олександр Домбровський від імені комітету запропонував ряд поправок, які комітет вважає структурними. 

В ході обговорення представники фракцій і груп погоджувалися із великим значенням даного законопроекту, але наполягали на обговоренні кожної правки.

Врешті вистачило голосів (282 «за»), щоб погодитися на пропозицію профільного комітету, а також затвердити перелік правок, номери яких під стенограму назвав Домбровський (280 «за»). Йдеться про 77 поправок.

Тиждень тому, 6 квітня, депутати 265 голосами відправили на повторне друге читання законопроект №4493. Нардепи розглядали закон за повною процедурою. Більше 10 поправок, ухвалених профільним комітетом, відхилили. Підлісецький підкреслив, що це повністю розбалансувало законопроект. Рада безуспішно намагалася повернутися до ключових поправок та узгодити їх врахування. Тож голова профільного підкомітету закликав відправити законопроект на повторне друге читання, таке рішення і було ухвалено.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ