Верховна Рада України заслухала та затвердила звіт Тимчасової слідчої комісії щодо вбивства радниці мера Херсона Катерини Гандзюк та нападів на інших активістів.

Про це повідомляє «Громадське».

За відповідне рішення проголосували 227 нардепів.

Комісія вважає за необхідне продовжити контроль над розслідуванням низки профільних кримінальних проваджень, а також виступає за врегулювання на законодавчому рівні правового статусу комунальних силових структур.

ТСК дійшла висновку, що за досудовими розслідуваннями вбивств Гандзюк і бердянського активіста, учасника бойових дій на Донбасі Віталія Олешка (позивний «Сармат»), замаху на одеського громадського діяча, голову міської організації партії «Сила людей» Олега Михайлика необхідно продовжити здійснювати контроль.

Нагадаймо, 31 липня 2018 року громадську діячку, радника мера Херсона, друга й автора “Новинарні” Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою біля будинку в Херсоні.

Після майже трьох місяців боротьби за життя вона померла в Києві 4 листопада.

У Гандзюк були хімічні опіки ІІІ-ІІ ступеня майже 40% тіла – рук, тулуба, шиї, частини обличчя й правого ока, волосяного покриву голови. Зловмисник вилив на жінку близько літра сірчаної кислоти.

Як писав «Вголос», підозрюваний в організації вбивства активістки Мангер просить Зеленського про зустріч.

ІА "Вголос": НОВИНИ