У зв'язку з все більшою кількістю інфікованих ковідом депутатів та працівників апарату Верховної Ради український парламент планують відправити на картин до 14 лютого. В цей час народні обранці мають займатися роботою у профільних комітетах.

Першою про ймовірність парламентського карантину повідомила у своєму телеграм-каналі речниця фракції «Слуга Народу» Юлія Палійчук. 

Як повідомляє представниця правлячої партії,  у Верховній Раді зростає кількість хворих на COVID-19.  На ранок 26 січня 17 підтверджених випадків захворювання було лише серед депутатів фракції Слуга Народу" (242 з 424 народних депутатів, так звана парламентська «монобільшість»). Крім того, за словами Палійчук ковід підтвердили також у 45 співробітників апарату українського парламенту. Останнім часом у Верховній Раді фіксують 2-3 випадки інфікування COVID-19 щодня. 


"Через це у Верховній Раді ініційована нарада за участі голів фракцій та груп, на якій обговорять формат роботи Верховної Ради наступного тижня«, - анонсувала речниця »Слуги Народу". 

Згодо народний депутат від фракції «Голос» Ярослав Железняк опублікував у своєму телеграм-каналі парламентський розклад на перше півріччя 2022-го року. 

Відповідно до розкладу роботи Ради, який опублікував Железняк, парламент планує провести одне пленарне засідання 1 лютого, а потім працювати в комітетах майже два тижні до 14 лютого.

Нагадаємо, як повідомляв "Вголос", Міністерство охорони здоров'я зареєструвало препарат «Молнупіравір» для екстреного застосування під час лікування коронавірусу.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ